7-års garanti på alle KIA

Se serviceintervaller

Kia har de siste årene vært et av Norges raskest voksende bilmerke. Det har vi blitt ved å tilby våre kunder god service, jevnlige produktinnovasjoner og en fabrikkgaranti på hele 7 år/150.000 km. Med 7-års garanti på alle modeller tilbyr vi deg en ekstra trygghet ved kjøpet av Kia.

Den omfattende garantien gjelder hele bilen i hele perioden, med noen unntak (se under). En stor kundefordel – i tillegg til tryggheten for første eier – er at 7 års fabrikkgaranti videreføres til etterfølgende eiere av bilen innenfor garantitiden.
7-års garantien gjelder alle biler solgt og registrert i Europa etter 1. januar 2010.

Følgende begrensninger gjelder på Kias 7-års garanti:
• Garantien gjelder i over 20 land i Europa, både EU-land og ikke-EU-land, deriblant Norge
• Ingen kilometerbegrensning første tre år, unntatt for biler i bruk som taxi, hvor begrensningen er 150.000 km.
• Over hele 7-års perioden er kilometerbegrensningen 150.000 km.
• Lakkgarantien er på 5 år/150.000 km, det som inntreffer først.
• Radio/lydanlegg/navigasjon er garantert i 3 år/100.000 km, det som inntreffer først. (5 års reklamasjonsrett)
• Servicedeler, tilbehør og 12 volts batteri er garantert i 2 år (5 års reklamasjonsrett)
• Dekning for litium-ionpolymerbatterikapasitet: Litium-ion-polymerbatteriets («EV-batteriets») kapasitet har en garantidekningsperiode på 7 år eller 150 000 kilometer fra datoen for første registrering, for kapasitetstap under 70 % av den opprinnelige batterikapasiteten.
• Normal slitasje, vedlikehold og normale justeringsarbeider er ikke omfattet av garanti.
Slik ivaretar du 7-års garanti.
For at garantien skal være gyldig, skal service, vedlikehold og reparasjoner utføres i henhold til fastsatte spesifikasjoner og instruksjoner som beskrevet av Kia Motors Corporation i brukerhåndboken. Det er bileiers ansvar å dokumentere at vedlikehold er utført korrekt hvis det ikke utføres på et autorisert Kia-verksted.
Velger du et autorisert Kia-verksted vil de stå ansvarlig for alt arbeid og garanti på din bil, men velger du andre verksteder må de stå ansvarlig for de delene de monterer og arbeidet de gjør.

Fordeler ved å benytte et autorisert Kia-verksted
Et riktig og godt vedlikehold er helt vesentlig for et problemfritt bilhold. Våre autoriserte Kia-verksteder har til enhver tid oppdatert kunnskap og utstyr som er nødvendig for å gi deg full valuta for din Kia. I dagens biler finnes en rekke datamaskiner som styrer bilens ulike funksjoner og egenskaper. I likhet med alle andre datamaskiner, trenger de å få oppdatert programvaren fra tid til annen. Kia-fabrikken lanserer hvert år en rekke servicemeldinger som har som mål å oppdatere styringssystemer, motoroptimalisering og andre oppdateringer av programvare. Din Kia-forhandler er til enhver tid oppdatert på dette. Våre teknikere er hvert år på kurs for å oppdatere sin kompetanse. I tillegg er de til enhver tid online med Kias fremste eksperter. Denne spesifikke Kia-kompetansen finner du kun hos din Kia-forhandler.

Veihjelp
Kia ønsker å hjelpe deg når du måtte ha behov for det. Vi har derfor innført 3 års veihjelp på alle nye Kia som selges. Veihjelp er tilgjengelig døgnet rundt for å bistå deg dersom du får problemer og trenger assistanse. Du vil enten bli hjulpet på stedet, eller du vil bli eskortert til nærmeste Kia forhandler for å få løst dine problemer.
Telefonnummer til Kia assistanse er 800 57 075. Fra Utlandet ringer du +47 22 08 61 53.

Folkebadet.no